Alıntı: Muhterem arkadaşlar, bir olayın rapor edilmemesi onun olmadığını göstermez.Sn.konuk, elbetteki rapor edilmemiş pek çok hadise olabilir. Ancak farazi senaryoların yanında, ya da henüz bildirilmemiş ve elimize geçmemiş verilerin yanında, elimizdeki müsbet ve var olan verileri de değerlendirerek daha sağlıklı fikir jimnastiği yapabiliriz diye düşünüyorum.
Yazılı literatür, engellenmiş sürüyle vakıayı kamufle etmiş, ettirmiştir.
Alıntı: Sadece diğer alternatiflerin var olduğunu ve serdedilmesinin faydalı olacağınıKesinlikle, ama kendi alternatiflerinizi sunarken, size sunulan alternatiflerden de rahatsız olmadan bunları değerlendirme nezaketini göstermeniz gerekir diye düşünüyorum.
düşünen bir konuğum.
Sonuçta yerine panik hallerde hızlı olarak takılabilen, ancak yapısı gereği fişek yatağı mekanik kontrole zorlanmadan sökülebilen, söküm esnasında tetiğin çekilmesi gerektiği için hakkında bildirilmiş kaza raporları olan, yine yapısı gereği yayı ve kilit parçası kırılgan olabilen Glock sökme ve sabitleme sisteminin mi,
Yoksa panik hallerde tam montajının daha fazla basamak ve dikkat gerektirdiği, ancak sökerken de bu basamakların ayrı bir güvenlik katkısı getirdiği, üretim hataları hariç sağlamlığı isbatlanmış modifiye bir SIGSauer P serisi şeklindeki HS 2000 kilit sisteminin mi,
Her hangi bir atıcı veya kullanıcı profili için daha kullanışlı ve tercih edilebilir olduğuna başka türlü nasıl karar verebilir, ya da sizin de asıl amacınız olduğunu söylediğiniz tüm alternatiflerin sunulması hedefine ulaşabiliriz? Siz görüş ve tespitlerinizi söylersiniz, ama başkaları da görüş ve tespitlerini de söyler, okuyucu ve kullanıcılar da, kendileri için hangisinin daha uygun olduğuna kendileri karar verirler.
Aynı şey bahsettiğiniz diğer senaryo için de geçerlidir. Evet, bu tür senaryolar mutlaka düşünülmeli, hatta mümkünse eğitimi dahi yapılmalıdır. Yine tırnak pozisyonu, ya da yine daha önce bahsi geçen kabza altında yerleşmiş hayati parçalar gibi handikaplar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır, ancak bu handikapların, söz konusu bazı modellerin, dünya üzerinde en zorlu şartlarda ve en yüksek riskler altında görev yapan personel tarafından yıllardır sorunsuzca kullanılmasına engel olmadığı, yine bu handikapların, bu silahların sunduğu diğer avantajların yanında kolaylıkla ihmal edilebilir olabileceğini de, alternatif bir düşünce olarak ortaya koyamalıyız diye düşünüyorum.
Konuk olma meselesine gelince, görüş ve tecrübeler konusunda farklı ve doyurucu alternatifler sunabilen, bunlarla tecrübe ve bilgi dağarcımıza katkıda bulunan her arkadaşımızın, burada konuk değil, ev sahibi olmasını arzularız.